Het optimale visitekaartje ontwerpen

Het ontwerpen van het perfecte visitekaartje is niet altijd even eenvoudig. Het is belangrijk dat er in gedachten gehouden wordt welk beeld u aan de ontvanger van uw visitekaartje wenst mee te geven. Dynamisch en jong, of zakelijk en sereen? Heeft uw bedrijf bepaalde kenmerken die in het visitekaartje geïmplementeerd moeten worden?

Als u uw visitekaartje laat drukken bij ons, kunt u zelf uw eigen ontwerp aanleveren, of opteren om dit door ons te laten uitwerken. We hebben alvast enkele handige tips opgesomd indien u opteert om uw eigen visitekaartje te ontwerpen.

Nuttige tips voor het ontwerpen van uw visitekaartje

  • Uw visitekaartje bevat best meer dan enkel uw contactgevens. Een korte lijn die de bedrijfsactiviteiten of slogan weergeeft maakt al een wereld van verschil.
  • Hoewel het logisch klinkt, vergeten sommige mensen het adres van hun website te vermelden. De afwezigheid van dit item valt meteen op.
  • Het ontwerp van uw visitekaartje reflecteert best de aard van uw bedrijf. Voor een bankier zal het ontworpen visitekaartje veel serener zijn dan bijvoorbeeld een grafisch ontwerper.
  • Hoewel een speciaal lettertype kan bijdragen aan het meegeven van uw bedrijfsimago, dient de tekst wel nog goed leesbaar te zijn.
  • ...

Het is vooral belangrijk dat u bij het ontwerpen van uw visitekaartje de tijd neemt om er over na te denken. Het kan nu eenmaal niet meer aangepast worden als het gedrukt is. Controleer uw ontwerp dus goed voor u de visitekaartjes laat drukken.

Hebt u vragen omtrent het ontwerpen van visitekaartjes? Contacteer een van onze vele servicepunten!